tiistai 16. heinäkuuta 2013

Murha Niilillä

Välipalaksi nuorten kirjallisuutta. Kuolema Niilillä on ilmeisesti kirjoitettu aloittelevalle lukijalle. Sitä ei oikein voi pitää varsinaisena helppolukuisena, mutta teksti on yksinkertaista sekä lauserakenteeltaan, että ulkoasultaan. Tarinassa kaksoset Heta ja Aapo pääsevät isovanhempiensa kanssa Niilin risteilylle. Samalla risteilyllä on mukana hyvin riitaisa sukulaisseurue. Christien Kuolema Niilillä malliin pian seuraa ensimmäinen murha. Kaksoset kuulevat ja näkevät monenlaista todisteeksi kelpaavaa. Juttu selviääkin heidän avustukseltaan.

Tätä kirjaa voisi ehkä suositella eka-tokaluokkalaiselle. Ei ehkä kuitenkaan paras mahdollinen tämän tyylin kirja. Mukava lisä ovat kuvituksena olevat valokuvat Egyptistä. Niiden takia (sattuneesta syystä) kirjaan tartuinkin.


Susku antaa kirjalle **

1 kommentti:

  1. Kiitos kirjaani tutustumisesta ja mielipiteestäsi. Yritän ottaa opikseni, joskin "vanhaa koiraa on vaikea opettaa". Valitettavasti. Toivon, että joskus jaksat lukaista muitakin kirjojani, vaikka ne ovatkin lähinnä peruskouluikäisille suunnattuja. Lukuterveisin.

    VastaaPoista